RECEPT

Nedan kommer jag publicera recept, främst på lamm men det kommer nog lite annat ochså eftersom det är så svårt att låta bli.


 

Lammfärspanna

4 port.

1st vitlöksklyfta

1st hackad gul lök

1tsk sambal olek

2st nävar fint strimlad vitkål

500g lammfärs

1/2dl rött vin

2msk soja

2dl matlagningsgrädde

1/2dl lingon

Salt

Peppar

Torkad ingefära

Gör så här:

Fräs vitkål och lök och lägg dom åt sidan

Fräs färsen

Lägg lök, kål, färs i stekpannan och slå på vinet och låt det koka 3–4 min

Häll på soja och grädde.

Krydda med salt, peppar och torkad ingefära

Strö över lingon på slutet och servera.

 

Hemmagjort potatismos passar alldeles utmärkt till.

 

Vår Variant på " Beer braised lamb shank" fast på bogstek.

1kg lammbogstek utan ben

3 msk chilipulver
2 msk spiskummin
1 msk torkad koriander
0,5 msk mald kanel
Majsolja till stekning
66 cl mörkt öl
4 msk äppelcidervinäger
2 msk tomatpuré


* Blanda de torra kryddorna i en skål och klappa sedan in dem i stekarna.
* Bryn läggarna 2-3 minuter på varje sida i en gjutjärnsgryta med lite olja i. 
* Sänk värmen och häll sedan i ölet, vinägern och tomatpurén. 
* Lägg lock och låt puttra 2-2 1/2 timmar. ta av locket mot slutet och koka ihop bräseringsvätskan något.
* Skiva upp köttet och servera det sedan med bräseringsvätskan.
* Kan Serveras med:
- Små vete- eller majstortillas, tunt skivad avokado, silverlök och några limeklyft eller 
- Ris med coleslaw och barbecuesås.

Lammwallenbergare

4 portioner

500 g lammfärs, kyld
2 dl grädde, kyld
4 äggulor, kylda
½ dl färsk salvia, hackad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar 
2 msk smör

Gör så här

Blanda färs med grädde, lite i taget. Arbeta in äggulorna, en och en. Krydda med salvia, salt och peppar.

 

Forma 8 biffar och lägg på vattensköljd skärbräda. Stek i smör 3 minuter per sida.