Lammkött direkt från gården

När du föredrar ett naturligt mört kött med fantastisk smak. Något mindre storlek på styck-ningsdelarna, vilket gör att de passar utmärkt för två personer. Är ni fler är det bara att lägga till en bit.


Våra lamm föds på våren och växer till sig på bete under sommaren. Vi har enbart slakt på hösten, då lammen är som bäst. Lammen har betat på artrika beteshagar och i skogspartier.

Liten lammlåda med racks, ca 4 kg 1250 kr
Benfri stek med nät, lammracks, bogstek med ben, färs ca 500 g /påse

Stor lammlåda med racks, ca 8 kg 2400 kr
Benfri stek med nät, lammracks, bogstek med ben, färs ca 500 g /påse


Vårt kött säljs styckat, vaccumförpackat och märkt med etikett.


Hämta lådan på Stora Holms Säteri (Hisingen)
Fredag 11 oktober kl. 13-18
Lördag, söndag 12-13 oktober kl. 11-16


Om du inte har möjlighet att hämta dessa två dagar fryser vi lådan och du kan hämta den under butikens öppettider.
Sms:a; ordet ”Beställning”, ditt namn
och storlek till 0768-82 30 20

 

 

 


 

Lammskinn

Våra lammskinn

Gotlandsfåret är erkänt för sina vackra gråskimrande skinn och för oss på gården är detta en viktig del i vårat arbete. Vi har medvetet jobbat med djur som har höga poäng för sin päls så att vi kan få fram dom finaste skinnen. Därför är vi glada att vi har vår avelsbagge Frank och våra 28 tackor som kan stoltsera med höga bedömningar på detta som borgar för fina lamm. 

Lammskinnen skickas direkt från slakteriet till beredning i Tranås som är erkänt duktiga på att hantera just fårskinn.

Skötselråd 

Våra skinn tål att maskintvättas på ullprogram 30° C, men oftast räcker det att handtvätt i milt schampo med pH 3,5 – 5,5. Torka hängande eller liggande på galler. Sträck skinnet lätt. Skölj av mindre fläckar för hand. Vädra och skaka skinnet vid behov.